Контрабандна валута с левова равностойност 50  851 лeва иззеха митническите

...
Контрабандна валута с левова равностойност 50  851 лeва иззеха митническите
Коментари Харесай

Митничари откриха контрабандна валута от бельото от жена

Контрабандна валута с левова равноценност 50  851 лeва иззеха митническите и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево .
 
Контрабандната валута е открита в дамската чанта и бельото  на 51-годишна жена, пътуваща в рейс с турска регистрация.
 
Около 23.00 ч. на 1 октомври на пункта дошъл рейс, пътуващ от Сърбия за Турция. Шофьорът и пасажерите декларирали пред българските митнически чиновници, че не придвижват нищо за обявление.
 
Превозното средство обаче било селектирано за щателна митническа инспекция . При последвалата инспекция и персонален обзор на една от пътничките, сръбска гражданка, са открити недекларирани 26 000 евро в разнообразни купюри . От тях 10 000 евро били увити в памперс в дамската й чанта, други 6000 евро пренасяла в портмонето си. При персонален обзор в сутиена и бикините на дамата са открити още 10 000 евро.
 
Срещу сръбската гражданка е формиран акт за нарушаване на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е конфискувана и предстои на лишаване в интерес на страната. По случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР